zaterdag, september 21, 2019

Meest gestelde vragen bij Air Choice 1

 • Hoe verloopt een ballonvaart? +

  Je zal telefonisch op de hoogte gebracht worden van het tijdstip en de plaats van samenkomst. Dit kan zowel de thuisbasis van Air Choice 1 in Nieuwkerken-Waas zijn als ook de opstijgplaats van de luchtballon. De plaats is afhankelijk van de windrichting op de dag van de ballonvaart.
  Na de kennismaking gaan we over tot de briefing. Hierbij geeft de piloot instructies die dienen gevolgd te worden door de passagiers om de veiligheid van de ballonvaart te garanderen.

  De volgende fase is het klaarmaken en het rechtzetten van de luchtballon.

 • Rechtzetten van de ballon +

  rechtzetten ballon

  Met een ventilator blaast men eerst koude lucht in de ballon. Tijdens dit vullen inspecteert de piloot al het touwwerk aan de binnenzijde van de ballon. Wanneer deze voldoende gevuld is begint de ballonvaarder met het opwarmen van de koude lucht.

  Hierdoor komt de ballon recht te staan en is het bijna tijd voor de passagiers om in te stappen. Dit gebeurt enkel op instructie van de piloot.

 • Vertrek en aankomst +

  Wanneer de crew de ballon loslaat begint een adembenemend spektakel, waarbij men snel de dagdagelijkse zorgen vergeet. De tijd staat stil en je geniet van een avontuur om nooit te vergeten.

  Na ongeveer een uurtje genieten van de vaart zoekt de piloot een geschikte landingsplaats. Voor aanvang van de landing geeft hij aan de passagiers de nodige op te volgen instructies om de landing op een veilige manier te laten verlopen.

  Dan rest ons enkel nog het opbergen van de mand en de ballon om nadien met een glaasje bubbels samen nog te klinken op dit onvergetelijk avontuur.

 • Kledij +

  De beste kledij om te ballonvaren is vrijetijdskledij of een sportieve outfit.

  Aangezien ballonvaren nog steeds als een avontuur wordt beschouwd kan deze kleding goed van pas komen. Combineer hierbij een stevig schoeisel en je bent er helemaal klaar voor.

  Naaldhakken worden om veiligheidsreden afgeraden.

 • Is het koud en moet ik een extra jas of trui voorzien? +

  Eigenlijk is het best aangenaam in de lucht.

  Je kan de temperatuur vergelijken met deze op de grond. Meer zelfs, in de ballon ga je mee met de stroming van de wind. Dus als we correct moeten zijn dan is het in de lucht net iets aangenamer dan op de grond.

  Let wel op! Na de landing bij een avondvaart kan het al snel gaan afkoelen doordat de zon begint onder te gaan. Een extra jas of trui kan dan wel van pas komen.

 • Mag een handtas mee? +

  Dit is toegelaten maar hou de bagage zo beperkt mogelijk.

  Bij voorkeur is het gemakkelijker om handtassen of andere bagage in de volgwagen achter te laten. Dit bevordert alleen maar het comfort in de mand.

  Fototoestellen of gsm zijn eveneens toegestaan om mee te nemen aan boord.

 • Veiligheid +

  De piloten van Air Choice 1 zijn stuk voor stuk gepassioneerde mensen die al jaren met alles rond ballonvaren bezig zijn. Ervaring is hier een grote troef!

  Voor elke ballonvaart wordt iedere passagier grondig gebrieft over wat er allemaal te gebeuren staat vóór, tijdens en ná de vaart. Er zal altijd de mogelijkheid zijn om vragen te stellen aan de piloot of aan de crewleden.

  Heb je de ballonvaart cadeau gekregen maar voel je toch wat onzekerheid om mee te varen? Laat het ons zeker weten!

  Wij helpen je en geven alle nodige informatie.

   

 • Verzekering +

  Vóór de start zal er gevraagd worden een verzekeringsformulier in te vullen en te ondertekenen.

  Dit formulier is bij wet verplicht in te vullen anders kan de piloot zonder enige twijfel de passagier weigeren om aan boord te stappen. De verzekering is je garantie!

  Let wel op! Eventuele fouten die gemaakt worden door de passagier zelf zoals bijvoorbeeld onoplettendheid of het niet respecteren van de piloot zijn bevelen worden niet verzekerd.